Minh Thuy Dao

Urodziła się w Wietnamie. Do Polski przyjechała 25 lat temu w wieku jedenastu lat. Jej misją jest tworzenia rzeczywistości, w której wolność jednostki jest w równowadze z dobrem społeczeństwa. Zawodowo zajmuje się nauczaniem języka angielskiego oraz jest trenerem metody Points of You. Interesuje ją wszystko związane z rozwojem świadomości na poziomie jednostki i społeczeństwa.
Uważa, że głównym zadaniem naszych czasów jest znalezienie sposobu na uaktywnienie motywacji wewnętrznej i minimalizowanie mechanizmów opartych na motywacji zewnętrznej (t.j. nagrody i kary). By to zrobić potrzebujemy wprowadzić drobne zmiany w systemie edukacji by umożliwić młodym ludziom samodzielne myślenie. By osiągnąć ten cel, każdy z nas również indywidualnie, niezależnie od wieku i pozycji, potrzebuje obserwować siebie samego i źródło swojej motywacji, ponieważ bez samoświadomości nie ma szans na żaden trwały rozwój.