Piotr Krawczyński

Urodził się i wychował w Warszawie, w rodzinie związanej z tym miastem od czterech pokoleń. Magister administracji po Akademii Leona Koźmińskiego.

Od 7 lat pracuje jako urzędnik w warszawskim magistracie, zajmując się problematyką nieruchomości w Biurze Mienia Miasta i Skarbu Państwa. Mieszkańcy wielokrotnie dziękowali mu za empatię i rzetelne podejście do ich spraw, a także powtarzali, że „takich urzędników powinno być więcej”. Dlatego chce wykorzystać swoje wykształcenie i doświadczenie zawodowe, by budować lepszy i przyjazny obywatelom samorząd.

Fascynuje go nasza dzielnica, dlatego współpracuje z gazetą „Mieszkańcy Śródmieścia”. Uważa, że to najpiękniejsza i najciekawsza część naszego miasta, gdzie każda uliczka mogła by opowiedzieć swoją odrębną historię.

Działając w samorządzie chce likwidować codzienne bolączki naszego życia.  Żonaty, ojciec 3,5-rocznej córeczki. Mieszka przy ul. Trębackiej.