Andrzej Suliga

Ma 28 lat. Urodził się w Sandomierzu, ale od dziecka mieszkał w Warszawie,na Powiślu. Jako dziecko chodził do przedszkola przy ul. Drewnianej i SP 34 przy ul. Kruczkowskiego. Tam też należał do drużyny zuchowej, harcerskiej i wędrowniczej w 324 Hawraniu Wielkim.

Karierę samorządową rozpoczął od Samorządu Studentów Politechniki Warszawskiej. Tam najpierw udzielał się w komisji Sportu i Turystyki współtworząc akademickie rozgrywki o Puchar Politechniki Warszawskiej, by potem swoim doświadczeniem pomagać młodszym kolegom, będąc w komisji Finansów. W międzyczasie reprezentował studentów w Radzie Wydziału. Po 4 latach poszedł krok dalej i dzięki głosom mieszkańców Powiśla uzyskał miejsce w Radzie Osiedla (dzisiaj Rada Osiedla Powiśle Solec), gdzie jest zastępcą przewodniczącego rady, oraz piastuje funkcję przewodniczącego zarządu.

W międzyczasie swoje doświadczenie w organizacjach non profit o profilu sportowym wykorzystywał w współkierowaniu warszawską drużyną rugby. W lutym2018 został powołany na stanowisko prezesa Warszawsko–Mazowieckiego Okręgowego Związku Rugby. Był również przez cztery lata sędzią piłkarskim.

Dzisiaj prowadzi działalność gospodarczą w branży projektowo-budowlano-instalatorskiej. Specjalizuje się w budowie domków jednorodzinnych.