Wybory samorządowe 2018

Odpartyjniamy Śródmieście dla Mieszkańców!

W ciągu ostatnich kilkunastu lat Warszawa bardzo się zmieniła. Jest coraz piękniejsza, coraz wygodniejsza do życia, coraz nowocześniejsza. Fontanny czy wyremontowane nadwiślańskie bulwary gromadzą tłumy mieszkańców i przyjezdnych. Trakt Królewski i Stare Miasto powoli stają się godne nazwy Salonu Stolicy. Metrem i nowymi mostami co dzień podróżują tysiące warszawiaków. Rozwój naszego miasta dzięki ciężkiej pracy swoich mieszkańców odpowiada jego szczególnej randze. Cieszymy się z tego, co dobre. Jednak boli nas, że przy tym często zapomina się o sprawach drobnych, lokalnych. Z biurka ratusza miejskiego dobrze widać nowy most czy niezbędną miastu obwodnicę, znacznie gorzej zaniedbane podwórko, budynek komunalny czy pojedyncze drzewo. Czemu z roku na rok Warszawa jest zarządzana coraz bardziej centralnie i coraz mniej mają do powiedzenia rady dzielnic czy rady osiedli?
Winne jest upartyjnienie samorządu. Partie polityczne zarządzane są odgórnie a ich działania służą realizacji przyjętych programów. Dobrze, gdy znajduje się w nich ważna miejska inwestycja. Ale ten system jednocześnie nie jest w stanie udźwignąć mnogości drobnych spraw w tak zróżnicowanym mieście jak Warszawa. Tu ludzie są zostawieni sami, opuszczeni przez partyjnych radnych głosujących zgodnie z klubową dyscypliną. Ale tak nie musi być! Szansą na zmianę jest samorząd lokalny bez barwy politycznej. Radni zależni od swoich sąsiadów i burmistrzowie mieszkający na sąsiedniej ulicy. Dlatego jako Mieszkańcy Śródmieścia wystartujemy w nadchodzących wyborach samorządowych! Mamy już doświadczenie, gromadzimy osoby z różnych stowarzyszeń i organizacji lokalnych, którzy od lat działają dla dobra lokalnych społeczności. Działają w stowarzyszeniach, klubach, fundacjach, wspólnotach czy spółdzielniach. Jest nas coraz więcej, ale w dalszym ciągu zapraszamy do współpracy wszystkich, którym bliższe są sprawy miejscowe niż partyjna „wojna plemion”!#MieszkańcyŚródmieścia zdecydowali się pójść do najbliższych wyborów samorządowych z Ruchem bezpartyjni.pl Czekany na Was! #samorząd2018